Over mij


Ruud Jacobs

Ik organiseer nu al weer ruim 28 jaar, vanaf 1978, vakantiereisjes – met als rode draad (beach)volleybal – voor leden en introducees van mijn club, t.w. eredivisie volleybalvereniging Inter Rijswijk uit Rijswijk ZH.
De eerste tien jaar deden we het bekende Lloret de Mar in SPANJE aan, waar we deelnamen aan het volleybaltoernooi van Liusna uit Lisse (dat toernooi bestaat overigens ook nog steeds!).
Echter vanaf 1998 hebben we de bakens verzet richting GRIEKENLAND. Sinds die tijd bezoeken we ieder jaar in de maand mei een andere locatie.

Dit jaar in 2016 bezochten wij in mei het op één na grootste (schier)eiland EVIA. 
(grootste eiland is het toeristisch bekende Kreta). De plaats waar we verbleven ligt in Zuid-Evia en heet MARMARI.  De naam van het hotel: Marmari Bay ***+
Een schitterend hotel, door PRINOS REIZEN uit Noordwijkerhout aanbevolen ,  met een meer dan uitstekende service!!!

Tijdens de jaarlijkse Griekenlandreünie, die dit jaar werd gehouden op woensdag 7 december j.l., werd de 20ste bestemming ( in mei 2017 ) bekend gemaakt.
Het belooft wederom een schitterende bestemming te worden.
Heeft deze opmerking je interesse gewekt? Kijk dan voor meer info eens op de site:  Griekenlandreizen !!

GRIEKENLAND is een land dat blijft facineren. Met zijn vele (ruim 700) eilanden, waarvan de meesten onbewoond zijn. Elk eiland heeft zijn eigen charme, identiteit en tradities.
Zo bezochten we in de afgelopen jaren als groep de volgende lokaties:
Hanioti (schiereiland Kassandra), Zakynthos  (2x), Kos (2x), Karpathos, Chios (2x), Lesbos, Corfu, Samos, Rhodos, Olympiaki Akti (Pieria), Kreta, Nidri, Kefalonia, Thassos Ammoudia (Epiros) en Zuid-Evia.

Daarbuiten heb ik privé ook nog de volgende Griekse eilanden bezocht:
Syros, Paros, Anti-Paros, Naxox, Chios (11), Rhodos (2x), Mykonos, Delos, Santorini, Corfu (2x) en het schiereiland Lefkas. Na het lezen van bovenstaande opsomming kan je rustig stellen, dat Griekenland me zeer na aan het hart ligt.

De nationale drank van Griekenland is OUZO, een anijsdrank met een alcoholpercentage van ca. 40%.
En zo gebeurde het dat ik in 2002 op het eiland CHIOS een leuk gedecoreerd OUZO-glas op mijn tafeltje zag staan, wat mij deed besluiten om eens te onderzoeken hoeveel verschillende merkglazen er wel niet waren. Wel dat bleken er heel veel te zijn. Nooit geweten dat het er zoveel zijn!
Inmiddels heb ik ruim 120 ( HONDERDENTWINTIG ) verschillende OUZO-glazen ( originele merkglazen ) in mijn bezit.

Ik ben in 2013 ook gestart met het verzamelen van miniatuurflesjes OUZO   ( leeg  of vol, maakt niets uit!)
Sinds vorig jaar ( 2014 ) is daar nog een derde verzameling bijgekomen: Namelijk GROTE  LEGE  OUZOFLESSEN !!